...lite varmare fötter

Det är vinter, kritvitt och iskallt! Denna vinter har varit den kallaste på mycket länge. Det snöar idag igen och vissa nätter har temperaturen gått ned till -15 -20 grader här i Kabul. Många kämpar för att överleva och ofta räcker inte den fattiga familjens inkomst till att både hålla sig varm och få i sig mat i magen. De som har det absolut svårast nu är de som bor i de stora tält-lägren runt om i Kabul. Där har man varken elektricitet eller värme!! Man kan läsa i afghansk media att flera frusit till döds, därav många barn.


Var man åker i Kabul så ser man många kvinnor, män och barn som står ut med gatorna med hopp om att någon skall skänka en slant. Andra sitter framför de små bagerierna och hoppas att någon skänker dem lite nybakat bröd. Vistas man ute kvällstid känner man hur folk bränner vad som helst för att försöka hålla värmen, det är inte alls ovanligt att det luktar bränt gummi och plast... och ur de små skorstenarna på lerhusen sipprar svart rök ut...

Det är svårt att nå ut till de allra fattigaste, men denna vinter är mer eller mindre alla fattiga familjer i stort behov av hjälp och främst de små barnen! Genom Varma fötter projektet har över 300 barn fått varma strumpor och skor. Det är fantastiskt att ha kunnat hjälpa så många och det är tack vare alla som hjälpt till att skänka en slant eller stickat strumpor till projektet, som detta har varit möjligt.

Men först några kort på barn från deras hem... med strumpor stickade i Sverige! Överlyckliga för gåvan!! Nu har de lite VARMARE FÖTTER! :)








I morgon kommer lite FLER bilder från förra veckan då en hel massa strumpor och stövlar delades ut till barn i förorten Bagrami, som ligger utanför Kabul. Man hade samlat barnen i moskén för att lättare kunna organisera och dela ut, det gick riktigt bra och stämningen var lugn... även fast det mot slutet blev lite oro bland barnen att det inte skulle räcka till alla!! 

Hälsningar från ett idag snöigt Kabul!



 

This entry was posted on lördag 18 februari 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply